04.04.2024
Això al poble no li agradarà, vol convertir-se en un punt de trobada entre públics i creació contemporània. Un espai capaç de generar noves formes de relació entre els espectadors i espectadores i aquelles pràctiques artístiques contemporànies que dialoguen amb el context. El festival proposa un desplaçament del pol cultural, un exercici de reterritorialització que valora la creació híbrida connectant artistes, espais i públics.
El festival, que inclou peces de sala i carrer, s’ha construït d'acord amb una governança compartida, com a espai de reflexió, treball i intercanvi entre artistes, responsables de programació i gestió cultural a través de llenguatges diversos.
En la organització hi ha participat l'Ajuntament d’Olot, Espai nyamnyam (Mieres), Artistas Salchichas (Olot), Lo Relacional (Ultramort), Ajuntament de Porqueres, Ajuntament de Banyoles, Ajuntament de Girona, SelvaCultura (Consell Comarcal de la Selva), Ajuntament de Lloret de Mar, Monte Isla (Sils), Cultural Rizoma (Celrà), Ajuntament de Celrà, Ajuntament de la Jonquera, Mutte Associació Cultural (Pontós) i Ajuntament de Figueres.
Pel que fa a les propostes que es podran veure a la Selva durant el festival, seran a Sils i a LLoret de Mar.
Diumenge 12 de maig Anem a ca l'artista a visitar la companyia "Monte Isla" ubicada a Can Donzella de Sils. L'activitat consisteix en un tour i una taula rodona convida les persones participants a conèixer l’entorn de Monte Isla i a apropar-se a la intimitat dels processos de creació en el seu context. En un tour previ descobrirem Can Donzella, la casa i el seu paisatge; mentre que a la taula rodona ‘Aquestes converses que tenim’ coneixerem diferents persones que envolten el projecte i altres companyies amb les quals parlen, es pregunten i discuteixen sobre què és el teatre.
El dissabte 1 de juny a diferents espais de Lloret de Mar podrem gaudir de la Performance Itinerant "Altres mapes" de Colectivo Ameno i Diana Gadish.
"Altres Mapes" és un projecte artístic i comunitari que intenta qüestionar el món en què vivim, on s’imposa un únic relat i on la realitat es confon plenament amb el capitalisme. El seu punt de partida és la transformació de les ciutats en llocs per invertir i no per viure, i aborda temàtiques com la pèrdua del teixit social, l’especulació immobiliària, l’expulsió del veïnat o la gentrificació i la precarietat, entre d’altres. En el projecte es combina el fet artístic (performance, teatre, walking art, instal·lacions) amb la filosofia, la política i les històries personals per acabar realitzant una performance site specific amb el format de tour turístic.
Altres Mapes va formar part del projecte europeu Be SpectACTive durant el 2019 i va ser coproduït per Udruga Domino de Zagreb, Résearu a Scène Languedoc – Rousillon, Plesni Teatre de Ljubljana i Café de las Artes Teatro de Santander. El projecte també ha estat presentat al Theatre du Grand Rond de Toulouse, al Festival Upad de Novi Sad, Sèrbia, a l’espai la Fàbrica de Pedra de Segur de Calafell i a Sesimbra, Portugal.
Consulteu tota la programació i horaris aquí: Això al poble no li agradarà