Inauguració: dissabte, 22 d'octubre, a les 12 h
Del 22 d'octubre al 27 de novembre
Artistes: Aleix Font, Helena Roig, Nicolás Saganías i Paula Clay. Curadoria: Montserrat Moliner
Trobada amb les artistes i la curadora d'aquest projecte que posa el focus en la relació que estableixen els i les estudiants amb l'espai públic, tant físic com digital, i reflexiona sobre com se situa l'individu dins d'una societat, posant en evidència que les normes de convivència no estan actualitzades als temps complexos que vivim.
Amb interpretació simultània en la llengua de signes.
Aquesta exposició recull el procés desenvolupat pels artistes Aleix Font, Helena Roig, Nicolás Saganías i Paula Clay als instituts Carles Rahola de Girona, Castell d'Estela d'Amer, Santiago Sobrequés de Girona i Josep Brugulat de Banyoles, dins del programa educatiu Bòlit Mentor 2021/2022, amb la curadoria de Montserrat Moliner.
Una activitat educativa basada en l'experiència
Bòlit Mentor és un projecte que combina educació i creativitat amb un programa basat en l'experiència i que va començar el 2012 amb l'objectiu d'establir una connexió fructífera entre els centres educatius de la ciutat i del territori i el centre d'art.
L'activitat consisteix a introduir artistes visuals als centres d'educació secundaria per desenvolupar un projecte creatiu juntament amb els estudiants. Tot el procés està dirigit per un curador d'arts visuals que s'ocupa de la selecció dels artistes i propostes que hi participen, i que, al llarg dels anys, s'han anat triant en diferents modalitats de convocatòries públiques.
El projecte s'estructura en quatre fases clarament diferenciades: en primer lloc, la residència als instituts, que té lloc entre els mesos d'octubre i gener, a continuació, de febrer a març els artistes produeixen les obres i el mes d'abril es treballa la proposta expositiva final que s'exhibirà durant el darrer trimestre, pels volts del mes de maig, i que constitueix la darrera fase.
Els instituts participen posant a disposició les seves instal·lacions, mentre que els artistes reben suport financer, de manera que puguin dedicar-se al projecte, que, sota la supervisió del comissari, culminarà en l'exposició amb un seguit d'activitats complementàries.
Seguint amb la seva vocació de construir discurs, vincles i diàleg amb el seu context, el Bòlit pren l'educació com un dels àmbits des d'on actuar i treballa pel foment de nous públics i de la pràctica de la creativitat, en el si de la societat.
Projecte Bòlit Mentor 2020/2021
Convocatòria Bòlit Mentor 2021/2022
Històric Bòlit Mentor 2012-2021